skip to Main Content
Hvilke Regler Gjelder For Forlatte Minilager?

Hvilke regler gjelder for forlatte minilager?

For de som har sett Storage Hunters, Storage Wars, eller lignende TV-serier, så er det tydelig at forlatte minilager åpner opp potensialer for rikdom og røverkjøp som folk til og med kan ha som levebrød. I disse reality-seriene følger vi de profesjonelle kjøperne som byr på ting i minilager på auksjoner for å se hva de kan finne. Showet inneholder forskjellige kjøpere og deres strategier for å finne skjulte skatter inne i andres forlatte oppbevaringsbeholdere.

Men hvorfor hører vi ikke om de samme eventyrlige reisene i Norge, hvor folk reiser langt og fjernt for å gjøre seg rike på andre sine forlatte oppbevaringslager? Grunnen til det er at reglene for forlatte minilager er litt annerledes her i Norge enn i USA: 

  • Når kunder ikke betaler, går kravet til inkasso
  • Kunden får 2 uker på seg til å tømme lageret; hvis ikke blir tingene solgt eller kastet av namsmannen
  • Minilageret får ikke beholde noe

Vi beklager altså for å knuse mytene om lettjente penger gjennom å by på auksjoner og selge ting videre til en opphøyet pris. Men nedenfor kan du lære litt mer om reglene som faktisk gjelder for forlatte minilager.

Når kunden ikke betaler, går kravet til inkasso 

Hvis det hender seg at kunden ikke betaler for minilageret sitt over en lengre periode (noen ganger tar det mange måneder), så blir betalingskravet sendt inn til inkasso. Hvis inkassoselskapene heller ikke lykkes med å få kunden til å betale regningene sine, så blir namsmannen kalt inn. 

Namsmannen har myndighet til å tvangsinndrive kravet eller gjennomføre tvangssalg. Han sender først en beskjed til kunden med en valgt dato hvor låsen til minilageret kommer til å klippes av, med mindre kunden dukker opp på den dagen. Som oftest dukker de ikke opp, og låsen blir fjernet.

Kunden får 2 uker på seg til å tømme lageret

Når minilageret er åpent, gir namsmannen kunden 2 uker på seg til å tømme det. I tilfellene hvor ting har gått så langt at lagerlåsen klippes av, og kunden ikke henter tingene sine innen fristen, blir tingene solgt eller kastet av namsmannen. Han tjener ingen personlige penger på det, og som oftest blir likevel tingene kastet, gitt at de ikke har noen spesiell verdi (i motsetning til motorsyklene og de opptil 200 år gamle geværene man ofte finner i Storage Hunters og lignende serier). 

Minilageret får ikke beholde noe

Den harde sannheten er altså at de som driver minilageret ikke har noen rettigheter angående innholdet i de forlatte minilagrene, noe som hindrer dem fra å sette opp auksjoner og oppfylle enhver Storage Hunter-fan sin drøm.